Tips voor lekkere en gevarieerde paasrecepten!

Tips voor lekkere en gevarieerde paasrecepten!

H E T | is weer tijd om gezellig met de hele familie paaseieren te schilderen en te genieten van heerlijke gerechten want aankomend weekend is het Pasen! Ook bij PINC Sale vierden wij deze week Pasen onder het genot van een heerlijk ontbijt!  Bij zo’n paasontbijt mogen een paar typische paas tradities natuurlijk niet ontbreken zoals; (chocolade) eieren, verse sinaasappelsap, zelfgemaakte croissantjes en wat fruit. Maar hoe leuk is het om eens wat andere gerechten te maken met pasen?

 

 

Wij zetten een paar heerlijke tips voor het paas ontbijt/brunch/lunch voor je op een rij !! 🙂

Wij hebben deze gerechten gevonden op: www.brendakookt.nl

Gevulde eieren, 5 verschillende variaties

Ingrediënten:

10 hardgekookte eieren,4-5 eetlepels mayonaise peper en zout.

Vulling 1: avocado

    • 1 rijpe avocado
    • 1/2 chilipepertje of chilipeper uit de molen
Vulling 2: bacon
    • 8 plakjes ontbijtspek
Vulling 3: tonijnsalade
    • klein blikje tonijn op water
    • ½ rode ui
    • 1 eetlepel azijn
    • 1 theelepel suiker
    • kappertjes
Vulling 4: gerookte zalm
    • 10 takjes bieslook
    • 4 plakjes gerookte zalm
Vulling 5: BBQ-kip
  • 1 kipfilet
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • 5 takjes bieslook

Bosbessentaart met citroen

Ingrediënten:

Voor de cake:

  • 230 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 gram kristalsuiker
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 360 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 240 ml melk
  • rasp en sap an 3 medium citroenen
  • 300 gram bosbessen
  • 1 eetlepel bloem

Voor de crèmelaag:

  • 225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 115 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 420 gram poedersuiker
  • 30 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

Extra benodigd: twee springvormen van 24 cm

Eier muffins

Ingrediënten:

Variant 1
    •  een zoete aardappel
    • 1 winterwortel
    • 1 theelepel knoflookpoeder
    • 50 gram geraspte kaas
    • 6 sprietjes bieslook
    • 6 eieren
    • peper en zout
    • olie of boter om in te vetten
Variant 2
    • 2 vastkokende aardappelen
    • 18 reepjes pancetta
    • 1 theelepel knoflook poeder
    • 50 gram geraspte kaas
    • 6 sprietjes bieslook
    • 6 eieren
    • peper en zout
    • olie of boter om in te vetten
Extra benodigd: muffinvorm met 6 vormpjes

 

Chocolade paastaart

Ingrediënten:

  • 175 gram pure chocolade
  • 200 gram roomboter
  • 4 eieren
  • 250 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacaopoeder
  • Voor de topping:
  • 80 gram witte chocolade
  • chocolade paaseieren (gemixt)
  • paaskoekjes
  • Extra benodigd: springvorm met een diameter van 21 cm

 

 Paasbrood voor kids 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden: snee wit brood, radijsje, komkommer, 2 zwarte olijven, 2 doperwten, cherry tomaatje, plakje winterwortel, verse bieslook en peterselie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden: boterham, plak kaas, groenten om het ei te versieren. Ik nam wortel, doperwtjes, bieslook en radijsjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden: 2 boterhammen, kaas, wortel, 2 rozijnen, olijf, peterselie.

Bekijk voor alle bereidingen en andere leuke gerechten de website via onderstaande link!

https://www.brendakookt.nl

 

 

PINC Sale Gastenlijst

Als eerste uitgenodigd worden voor de sample sales?
Meld je hier aan voor de gastenlijst.
AANMELDEN
close-link
Pssst! Sta jij al op de PINC Sale gastenlijst?
close-image